Gyepbetegség

Pap Edina Szaktanácsadó

Sajnos elég homályos a kép. Tudni kellene azt is, hogy a fűszálak miként száradnak, milyen elváltozások láthatók rajtuk. nagy valószínűséggel a nyári hópenész. Megelőzés: reggeli órákban nagy vízadagokban öntözés, maradjon a felszín száraz, a mély gyökérzóna legyen nedves, adjon káliumba gazdag gyepműtrágyát, kerülje a túlnitrogénezést. Ne hagyjon nyesedéket a gyepe,t a filcesedés megakadályozása érdekében tavasszal és/vagy ősszel gyephasogatás ajánlott.

#44149
Jánosné Hanó

Kedves Pap Edina Szaktanácsadó!
Több - érdeklődők által feltöltött képet is megtekintve szeretném a szak-tanácsadását kérni. Kertünk nagyobb területén 2005-ben lett fű telepítve. Azóta semmi betegség, egyéb jelenség nem ütötte fel a fejét, de tavaly és sajnos már az idén is jelentkezett a csatolt képen látható probléma a füvön. Heti 2-3 alkalommal öntözőrendszerrel locsoljuk, rendszeresen nyírjuk, műtrágyázzuk, szellőztetjük. Van olyan terület is, ahol már fű sincs, egyre terjed a "betegség".
Mi lehet a probléma, milyen megoldást javasol a megmentésre? Válaszát tisztelettel köszönöm! Üdvözlettel: Hanó Jánosné Szolnokról

#43916