a muskatli gyokereztetese

Szaktanács kéréséhez kérjük jelentkezzen be! Belépés
 1. Pap Edina

  Közvetlenül laza, homos vagy perlites közegben (palántaföld) is meggyökeresedik, ha kap talpmeleget. A nagyobb leveleket le kell vágni, hogy ne párologtasson, ne hagyja a talajt kiszáradni, de ne is üöntözze túl. 10 cm-snél ne legyenek nagyobbak a dugványozásra szánt hajtásdarabok. Célszerű a cserepet egy hurkapálcikákra húzott nejlonnal takarni. Ne az ablakba tegye, mert most ott hideg van. Enyhén fűtött radiátor a legjobb.

 2. VAZS

  Az volna a kérdésem, hogy kaptam illatos muskátlit, de csak a tőről lett letépve, így ha bele teszem egy kis vízbe akkor kifog gyökerezni? Ha igen mikor ültessem el? Ha nem akkor mit tegyek vele?

 3. Pap Edina

  Otthoni dugványozás most elvégezhető.

 4. varga lászló

  szeretném tudni hogy mikor kell a muskátli hajtást ledugni téli ültetésre

 5. Pap Edina

  Ha meleg a szoba, akkor kapjon sok fényt és egy kevés vizet.

 6. Ágnes

  Gyönyörű muskátlijaim voltak a nyáron, a bakonon.Most szeretném telelteni őket, de segítséget kérnék, hogyan. Olvastam, hogy legjobb lenne 5-15 fok körüli hőmérséklet, de nekem ilyen nincs. A lépcsőházból ellopják, pince nincs. Vagy a meleg, 20-25 fokos szoba, vagy a minusz fokos balkon.

 7. Pap Edina

  Igen.

 8. U. Tünde

  Üdvözlöm Kedves Edina!

  A bugás lángvirágot lehet-e hajtásdugványozással szaporítani? Ha igen, akkor erre alkalmasak-e a már elvirágzott szárak?

  Válaszát előre is köszönöm!

  Üdv. U. Tünde

  thumb
 9. Pap Edina

  Nem érdemes meghajtatni, mert csak nyúlánk, vékony hajtások fejlődnének, amik tovább gyengítik az amúgy is gyenge növényeket. A nekik szánt edénybe (bakonláda, cserép) kellene (kellett volna) beültetni a töveket, és enyhe öntözés mellett, talpmelegen (enyhén meleg fűtőtest) begyökereztetni.

 10. Csabi

  Véleményedet szeretném kikérni az alábbiakról.
  Szereztem néhány muskátli tövet nemrégen.A növények közterületen voltak cserépben és most meg szeretném kísérelni az átteleltetésüket. A tövek nagyrésze egy kicsit satnya gyenge gyökerü, és a fagy eddig éppen hogy csak nem károsította. Most egy ládában várják további sorsukat, mert az egyszerű teleltetési módszeren gondolkodtam(6-8 C-on, fényes helyen, kissé száraz talajba), de azt már lehet hogy nem élik túl tavaszra.Azon gondolkodtam, hogy nem -e lehetne ezeket a gyenge töveket gyengén meghajtatni a télen?
  Csak nem tudom, hogy érdemes -e elkezdeni

 11. Pap Edina

  Igen, mérsékleten meleg fűtőtesten.

 12. Csupor Ferenc

  Szeretném kérdezni ,most novemberben is lehet gyokereztetni muskátlit?

 13. Pap Edina

  B1 jelű gyökereztető port. Gazdaboltunkban kapható: http://www.gazdabolt.hu/index.php?content=8&kategoria=135&reszletestermek_id=766&TermekLimit=0&TermekOrder=nev

 14. Jozsef

  A muskatli gyokereztetesehez milyen hormonport hasznaljak ?Ez honnan beszerezheto ?

 15. Pap Edina Szaktanácsadó

  Semmit nem kell adni. A dugványnak nincs gyökere, így nem tud tápanyagot felvenni. A közeg legyen jó levegős (tőzeges, perlites), az öntözés mellett talpmeleg és sok fény szükséges a szép, zömök, egészséges színű munkátlipalánta neveléséhez.

 16. Laszlo

  A muskatli gyokereztetesehez a hormonpor mellett meg milyen mutragyafelet kell adagolni es mennyit, hogy hamar gyokerezzen,es milyen homersekletet kell biztositani?