RE: paprika betegségei

Szaktanács kéréséhez kérjük jelentkezzen be! Belépés
 1. Dr. Varga Mária Szaktanácsadó

  Kedve Borka Éva. Az említett tápoldatban viszonylag kevés a nitrogént, érdemes a nitrogén igényt kielégíteni külön pl.Fitohorm N-el. A lombtrágyát túladagolni sohasem szabad. Inkább több alkalommal, kisebb mennyiségben kell kijuttatni

 2. Dr. Varga Mária Szaktanácsadó

  Kedves Stefan. A paprika vagy a talajjal vagy az öntözéssel, tápoldatozással nincs megelégedve. Hazsnáljon nitrogént /pl.Fitohorm N/, a paprika alaptápanyaga.

 3. Dr. Varga Mária Szaktanácsadó

  Kedves Kata. Ha ragad a levél, biztosan a levél fonákon szívó kártevő táplálkozik. Ha nincs apró szövedék, benne gyorsan mozgó atkákkal, akkor tripsz vagy molytetű a felelős. Mospilan-nal kellene öntözni 1-2 alkalommal vagy permetezve kijuttatni a felszívódó rovarölő szert

 4. Pap Edina Szaktanácsadó

  Kedves Szabó Éva. Ödémás foltok. Valószínű, hogy túlöntözi a növényt, és sötét helyen is van, és fülledt is lehetett a levegő, amikor ez kialakult.

 5. Csizmadia Alexandra

  Tisztelt Szaktanácsadó!

  Fóliába termesztett Hétvezér paprikánk termésén barna foltok jelentek meg!
  Mi lehet az oka? Mit lehet ellene tenni?

  Köszönettel: Csizmadia Alexandra

  thumb
 6. József Süveges

  Tudok még képet feltölteni ha szükséges.

  thumb
 7. József Süveges

  Ha jól gondolom vagy baktériumos vagy gombás fertőzés.

  thumb
 8. József Süveges

  A kérdés lemaradt: helyesen jártam el? Milyen kiegészítésre van szükség?

  thumb
 9. József Süveges

  Kedves Szaktanáncsadók! Pritaminpaprikát termesztek, és az alábbi tünetek jelentkeztek kb egy hete: alsó levelek fonnyadtak, barnás foltok vannak rajtunk és lehullanak. A tünetek feltünése előtt amistarral kezeltem. A napokban cuproxattal permeteztem valamit a permetlében volt vas, mangán, tartalmú lombtrágya. Következő napon megafolos kezelést adtam. Csepegtetőszalagos öntözőberendezésen keresztül master 15-5-30 +2 mütrágyát juttatam ki. Az elmúlt hetek időjárása csapadékos napkat hirtelen kánikula követte. Válaszukat előre is köszönöm.

 10. Fényes Tamás

  Kérem segítsen paprikám megbetegedett az alábbi módon sárgul és hullik a levele, mit tehetnék. Már kétszer is permeteztem Amistar-al!
  Fényes Tamás

  thumb
 11. Borka Éva

  Tisztelt Szaktanácsadó !
  Az idén hobbi szinten magról hajtattam,majd kiültettem néhány fajta chili paprikát a teraszra.A növények május végéig szépen fejlődtek, itt-ott már virágoztak.Június negyedikén VitaFlóra Virágzásindító tápoldattal levéltrágyaként egy alapos kezelést kapott az összes tő./ A permet keverési aránya az előírás szerinti,de a tövenkénti permet mennyiség elosztásában nincs gyakorlatom../
  Másnap reggel elkeserítő látvány fogadott. Gyűrt,kanalasodó ,elszíneződő, hólyagos levelek,főleg az idáig legszebben fejlődő tulipán paprikákon.
  Kérdésem:a levéltrágya esetleges túladagolása okozhat ilyen károsodást? Helyrehozhatók még a növények?
  Válaszát várva,üdvözlettel: Éva

  thumb
 12. Csonka Štefan

  Hello , milehet ey a foltok ????

  thumb
 13. Szabó Éva

  Kedves Szaktanácsadó!

  Ezt a nem szokványos betegséget/ kártevőt vettem észre a paprikáimon. Mi lehet ez?

  thumb
 14. Szőr Kata

  Kedves Pap Edina!
  Erkélyen nevelt chili paprikám eddig gyönyörűen fejlődött, virágzott. Mára a levelei úgy néznek ki, mintha vízcseppek lennének a felületükön, kissé ragacsos tapintatúak. A fonákokon mintha valami élőlények lennének. Lehet, hogy levéltetű? Mi a teendő vele?
  Előre is köszönöm a választ.

  thumb
 15. Pap Edina Szaktanácsadó

  Kedves Gulyás Viktor. Az átültetés mindig sokk a növényeknek. A két szélsőséges környezet pedig ezt fokozza. A palántákat félárnyákra tegye a szabadban. Az edényben tartott növényeknél nagyon oda kell figyelni az öntözésre, mert a túlöntözés és a kiszáradás hatása a kis tömegű talajban igen hamar jelentkezhet.

 16. Pap Edina Szaktanácsadó

  Kedves Kozma Péter! Próbálja meg ismét feltölteni a képet.

 17. Gulyás Viktor

  2 napja ültettem át chilli palántáimat. Egy napos és véleményem szerint meleg erkélyen vannak, tudtommal szereteik a meleget és a sok napot. Mi lehet a gond? Délutáni órákban sok nap éri a palántákat. Összepöndörödnek a levelek. Ha beviszem árnyékos szobába, akkor felélednek, de a képen látható nyomok maradtak. Mit csinálok rosszul? Mit tegyek, hogy ne menjenek tönkre a palánták? Köszönöm előre is a választ.

  thumb
 18. Kozma Péter

  Hello  A paprikám a képen látható betegséget kapta el! Mivel tudnék védekezni ellene?

 19. Vétek Gábor Szaktanácsadó

  Kedves Tóth Móni!

  Kérjük, küldjön képet a tünetekről, és írja le részletesebben a tartási és ápolási (öntözés, tápanyag-utánpótlás) körülményeket!

 20. Tóth Moni

  Kérem a segítséget ! A paprika megállt a növekedésben és a levelek összepöndörödnek. Mivel permetezzem. Köszönöm