magnólia-tulipánfa betegségei

Szaktanács kéréséhez kérjük jelentkezzen be! Belépés
 1. Antics Katalin Szaktanácsadó

  Kedves Dné. B. Eszter!
  Napégés foltoknak látszik. Savanyú talajban van? Trágyát tett alá?

 2. Dné B. Eszter

  Köszönöm

  thumb
 3. Dné B. Eszter

  Küldeném

  thumb
 4. Dné B. Eszter

  Csatolom a képeket
  Tisztelettel: Dné B. Eszter

 5. Dné B. Eszter

  Tavaly ősszel ültetett magnólia levelein barna foltok jelentek meg. Azt szeretném kérdezni, mi lehet a baj, mivel kezeljem? Képet csatolok.
  Tisztelettel: Dné B. Eszter

 6. Antics Katalin Szaktanácsadó

  Kedves Száli György!
  Az egységesen sárguló levelek nitrogén hiányra utalnak. Valószínű, hogy idővel a másik növény is mutatni fogja majd ezeket a tüneteket.
  Átültetésnél kihagyott egy fontos összetevőt, a szerves trágyát. Növénytől függetlenül 3-4 évente igénylik a szerves trágyát.

 7. Száli György

  Két cserép magnolia fát vásároltam még levél nélkül,bimbósan.Átültettem nagyobb cserépbe,rhododendron földbe.Szépen kivirágzott,leveleket hozott.Esővizzel locsolom.Megtrágyáztam,rhododendron táppal és megöntöztem keserüsó oldattal.
  A képen jól láthatóan at egyik cserép levelei elkezdtek sárgulni,a levélszélek pöndörödni,a másiknak egyenlőre semmi baja.
  Mi okozhatta az egyik fa levelének ságulását,míg azonos kezelés mellett a másiknak semmi baja?

  thumb
 8. Antics Katalin Szaktanácsadó

  Kedves Kaszabné Csilla!
  Így látatlanban ezt nem tudom megmondani. Azért ehhez több információra van szükségem. Hol és hogyan teleltette a növényét? Mivel öntözi, stb.

 9. Antics Katalin Szaktanácsadó

  Kedves Nagy Katalin!
  A fotó alapján úgy tűnik, hogy túl meszes a talaj, kálium- illetve magnéziumhiány lépett föl. Cserélje ki a talajt tőzegre, csak lágy vízzel (esővíz) öntözzön, és kálium-magnézium- tartalmú tápoldattal tápozzon, illetve lombtrágyázzon.

 10. Kaszabné Csilla

  Kedves Katalin! Ezek szerint a mi örökzöld magmnóliánk is megfázhatott, mivel barnulnak és hullanak a levelei? Mit tehetünk vele? Már 3 éves, szép nagy, magasabb, mint 2 m, reméljük kialakul még! Mivel segíthetünk neki? Válaszát előre is köszönöm!

 11. Nagy Katalin

  Üdvözlöm,
  Egy éve vásároltunk egy magnóliát, cserépben van (a vásárlást követően átültettük), télre a garázsba vittük a többi növényünkkel együtt, ahol elkezdtek barnulni a levelei (addig semmi baja nem volt). Kb 2 hete kivittük széltől védett, napos-félárnyékos helyre (ahol tavaly is volt), viszont tovább barnulnak a levelei, és néhány le is potyogott. Tudnának, kérem, ötletet adni, mi baja lehet?
  Köszönettel,
  Nagy Katalin

  thumb
 12. Antics Katalin Szaktanácsadó

  Kedves K. Marika!
  A fotóalapján megfázott.

 13. Kertész Marika

  Kedves Hozzáértők SEGÍTSÉG!

  Tavaly március közepén kertbe ültettünk egy örökzöld magnóliát. Gyönyörűen hajtott, őszre másfélszer akkora lett.Egy hete még szép zöld volt, mára így néz ki. Minden nap 5-6 levél hullik le róla. Hogyan menthetném meg?

  thumb
 14. Antics Katalin Szaktanácsadó

  Kedves Cs. Tímea!
  Ha jól értem, akkor cserepestől kint hagyta a növényét. De ez így nem lesz jó. A vékony falon keresztül, semmi sem védi meg a gyökereket. El fog fagyni. Teleltetni kell.

 15. Csenki Tímea

  Kedves Katalin! Egyenlőre még a lenti cserépben van. Úgy gondoltam, hogy majd jövő tavasszal kiültetem a megfelelő helyre, most még egyenlőre igyekeztem fényes, de szélvédett helyre tenni, had erősödjön, cserépben. Köszönettel: Cs. Tímea

 16. Antics Katalin Szaktanácsadó

  Kedves Cs. Tímea!
  Jaj, nem jó! Ki kell bélelni a helyet ahova ültetni, szeretnénk. A bélelt anyagra tenni a savanyú talajt, majd szerves trágyát és ismét talajt. Erre jön rá a növény!

 17. Csenki Tímea

  Csak ezt a virágföldet tettük alà. Az ablakunk alatt van, egy leander és egy kis bokor rózsa közt. Próbàltam úgy tenni, ezeket, hogy közrefogjàk, és felfogjàk a szelet, ha esetleg bekapna oda a szél. Az öntözést nem tudom pontosan. Esetleg még ott hibàzhattam, hajlamos vagyok túl locsolni mindent. Azt észrevettem, hogy ez a viràgföld sokkal lazàbb szerkezetű, nagyon àtengedi a vizet.

  thumb
 18. Antics Katalin Szaktanácsadó

  Kedves Cs. Tímea!
  Milyen helyen tartja pontosan? Osmocote-t tett a cserépbe?

 19. Csenki Tímea

  Kedves Katalin! 1 hónapja vettük ezt a kis magnolia stellata roseat. Savanyú földbe ültettük, szélvédett napfényes helyen van most. Lassú ütemben barnul a levele és lehullik. Nem tudom mi lehet a baj. Vàlaszàt előre is köszönöm!

  thumb
 20. Antics Katalin Szaktanácsadó

  Kedves O. Eszter!
  Nagyon sok minden lehet a probléma!
  Először is savanyított földbe ültette el? Trágyát tett alá? Talaj felvételezést végzett?