kullancs elleni permetezőszer

Szaktanács kéréséhez kérjük jelentkezzen be! Belépés
 1. ChemTech

  Tisztelt Érdeklődők!

  Indokolt fertőzöttségi mértéktől alkalmazzanak vegyszeres rovarírtást!
  Kifejezetten ilyen célra nincs engedélyezett szer, de több növényvédelem használt vegyszer hatékony lehet. Eljárás során nagyon fontos a kezelendő terület növénnyel való borítottsága illetve annak magassága , sűrűsége. Dimetoát hatóanyagú vegyszer /Danadim Progress / 15ml vegyszer adagolás 10 L vízhez jól írtja a rovart. A permetezéses kezelést többször kell ismételni a teljes kezelendő területen, mert jelen esetben kontakt szerként fog érvényesülni , valamint a lombozat között fog a párolgás miatt némileg "gázosodni".
  A Cyperkill sem rossz megoldás, csak önmagában nem megfelelő. A szer egy másik szerrel való kombinálásával annak hatását fokozza.
  Gázosodó hatású vegyszerekkel is hatékonyan lehet védekezni, de ezek felhasználása kizárólag az ide vonatkozó jogszabályok betartásával lehetséges.
  Lehetséges permetszerként még a Dursban Delta CS lehet megpróbálni ugyanis rendkívűl jó légzési méreg.

 2. Toth Péter

  Most hogy így nyár vége van, ismét megjelentek nálam is a kullancsok. Végeztettem kullancs irtást az udvarban, ami tényleg nem került sokba, és igen csak meglepődtem az irtás hatásosságában. Szerintem ha valakit tényleg érdekel, nyugodtan érdeklődjön a rovarirtas.gyor@gmail.com címen
  Korrekt segítséget kaptam.

 3. Simon Mihály

  Kedves Zsolt!
  Minket is érdekelne az anyag! Tegnap aházunk előtt játszottak a gyermekeink és 30 kullancsot kellett kiszednünk! Kérjük, hogy írjon a simon.mihaly@postafiok.hu címre, hogy felvehessük a kapcsolatot!

  Köszönettel: Mihály

 4. Dózsa György

  bocsánat igaz ez nem tanács inkább valami más.
  Az eu.is mint bármelyik barom ország a gyógyszerlobbi érdekében tiltotta be a kullancsok elleni permetezést.mint írtad egy ampulla 5000x3=15000 / fő utána 3 évenként +3000 / fő mondjuk itt magyarországon éves szinten talán 2-3 ezer fő 2 ezerrel szoroztam ez 36 millió ft és ez csak Magyarország, na akkor mekkora üzlet ez a gyógyszergyártóknak?

 5. Szalay Zsolt

  Sajnos az actallicet betiltotta az EU. A decist nem literszám kell locsolni, ha megfelelően van bekeverve sztem nem mérgezi. De a decis csak időlegesen nyújt védelmet ( csak az éppen az udvarban lévőket pusztítja el)

 6. anyuka

  Kedves Zsolt ! Ha a kullancsokat decissel vagy actellickel permetezem, nem mérgezi a kertünk alatt lévő forrás vizét, ha a szert bemossa a földbe az eső ? Permetezés után másnap mehetünk a kertbe ?Válaszát előre is köszönöm : anyuka

 7. Józsi

  Kedves Zsolt az emil címére próbáltam írni, de nem ment át. Érdekelne a permet szer.
  Kérem keressen meg az én emil címemen.
  Köszönöm.

 8. Szalay Zsolt

  A szer természetesen legális, III. kategóriás szerekből áll össze. Tehát szabadon vásárolható bármely mezőgazdasági boltban. El érsz a rovarirtas.gyor@gmail.com címen. Üdv: Zsolt

 9. LGyörgy

  Kedves Szalai Zsolt!
  Nagyon érdekel a téma, tőled min. 120 km-re lakom Törökbálinton, gondolom konkurrenciát nem jelentenék neked. Borzasztóan idegesít ez az állat és az EU-s tiltás is, ezért szeretnék foglalkozni az irtással. Maga a tevékenység és a szer legális? Ha nem,az sem baj, köszi a válaszodat, szeretnék levelezni ez ügyben, üdv. LGy

 10. Szalay Zsolt

  Kullancs ellen lehet permetezni, udvarokat, nyaralókat.
  Idén kezdtem el Győr és környékén ezzel, és rovarirtással foglalkozni. A szer III. kategóriás rovarirtókból áll össze, tehát szabad felhasználású.
  Bárkinek szívesen segítek, ha kell elküldöm postán.

  thumb
 11. sunshine

  Elnézést, ismét a decis mega-val próbálkoztam, nem vettem észre, hogy a javaslat az ampullára vonatkozott. azt valóban meg tudtam rendelni engedély nélkül is. köszönöm.

 12. sunshine

  Köszönöm a válaszát! Megpróbáltam megint megrendelni, de sajnos Tőlem kéri a rendszer a zöld vagy fehér könyv számát. Hogyan tudom ezt "kicselezni"?

 13. Pap Edina

  Nálunk meg tudja rendelni a szabadforgalmú régi decist: http://www.gazdabolt.hu/shop/novenyvedo-szer/T00581-decis-5x3ml-ampullaA Crhisatox házikedvencek kezelésére való, nem a kert permetezésére.

 14. sunshine

  Elnézést, az előbb tévesen írtam a másik szert. A forgalmazó a Crhystatox Kft, és a szer hatóanyaga a permetrin. ez is ugyanolyan hatékony kullancsok ellen? A Decis Mega-t sajnos én nem tudom online megrendelni az engedély hiánya miatt.

 15. sunshine

  Kedves Edina,

  hogyan tudom megrendelni a Decis Mega permetezőszert? Az online gazdaboltban kiírja, hogy csak engedéllyel vásárolható meg.
  Másik kérdésem: mi a véleménye a Crhysato nevű szerről kullancsok ellen?

 16. Nemes Andrásné

  Kedves Emese!
  Tudtom szerint az oltás csak az agyhártyagyulladásra hatásos. Viszont a Lyme-kórt ugyanúgy meg lehet kapni a kullancs csípéssel. Én már túl vagyok egy kullancs okozta fertőzésen, ami lyme kórt okozott.
  A 30 napos antibiotikum kúra (napi 1000mg) is igen "kemény" volt.
  Szóval szerintem ne bagatelizáljuk el a kullancsok okozta fertőzéseket, még akkor sem, ha nem halálos kimenetelűek.
  Ha lehetne irtani, legalább a kiskertekben már az is valami lenne, ugyanis én is a saját rendezett kertemben szedtem össze.

 17. Pap Edina

  http://www.gazdabolt.hu/index.php?content=search&hol=aruhaz&query=Decis+Mega+50+EW+0%2C1+l
  Bár a munkaeü. határideje 0 nap, a biztonásg kedvéért egy napig ne menjen ki a kisunoka a kerbe. Gyepet, cserjéket célszerű vele lepermetezni 1-1,5 méter magasságig,....de...szigorúan cak levéltetvek ellen , mert kullancs ellen nincs engedélyezve. ;-)

 18. Nagymama

  Sürgősen érdekelne kullancsirtószer, mivel a kertünkben nincs olyan nap, hogy ne lenne rajtunk kullancs. Nem merem az unokáimat kivinni. Nem érdekel az Európa Unió az irtást haladéktalanul meg kellene kezdeni, mivel mindenhol iszonyatosan elszaporodtak. Az EU. inkább hagyja, hogy az emberek tömegével betegedjenek meg mint, hogy valamit tenne is ellene. Könnyű úgy dirigálnia, hogy itt sincs. Éljenek csak ők a kullancsokkal együtt.
  Dr.Bozsik féle gombaölő létezik már tudja valaki hol lehet kapni?
  Sürgősen várok választ.
  Köszönöm L.

 19. Pap Edina

  Ez a szer nem növényvédő szer. Az interneten rákeresve kullancs ellen hatékony. Zárt terek, istálló fertőtlenítésre használható az Actellic, ami régen engedélyezve volt kullancsok ellen szabad területen is. Nem vagyok jártas az állattenyésztésben, de úgy tudom, hogy a legeltetéssel alacsonyan tartott fűben kevés a kullancs, inkább magasabb fűben, cserjésben tenyészik. Ha lehet, birkákkal ne legyenek egy karámban a lovak. Azt gondolom, hogy állatorvos segítségét kérjék ki, ő többet tud segíteni.

 20. Istenes Csilla

  Kedves Pap Edina!

  Kullancsirtó szert kerestem a legelőnkre. Lovaink vannak. 10 éve lakunk ott, ahol most is. Eddig a tíz év alatt, talán ha évente egy kullancsot találtunk a lovainkban. Most az idén naponta szedünk ki többet is. Ezért mindenképpen szeretnénk védekezni. Mégpedig a kullancsok irtásával, mert távoltartás miatt mindennap az összes lovat lefújni, azt se időben se anyagilag nem tudjuk megtenni. Olvasgatva az oldalt találtam meg az Ön által ajánlott "Decis Mega 50 EW szert. Amellett, hogy II-es kategóriájú növényvédőszer, az élelmezési várakozási ideje is nagyon hosszú. Így ezt nem tudjuk alkalmazni. Tudna ajánlani másikat? Mi a véleménye a Neostomosan-ról? Ezt a szert használjuk az istállókban légy irtásra és távoltartásra. De kullanccsal szemben nem tudjuk, hogy hatékony-e.

  Válaszát köszönjük, Istenes Csilla