ezüst fenyő betegsége

Szaktanács kéréséhez kérjük jelentkezzen be! Belépés
 1. Vétek Gábor

  Tisztelt Kovács Márton!

  A bogárról tudna valami közelebbit, pontosabbat mondani (hogy néz ki, mekkora, a növény melyik részén és pontosan hogyan károsított, milyen tüneteket okozott)?

 2. Kovács Márton

  Valamilyen bogár megtámadta a 30 éves fenyőfámat.Ki kellett vágatni! Félek,hogy a másik kettő is erre a sorsra jut!Meg lehet-e előzni a bajt?

 3. Pap Edina

  Kedves György és Szilvia. Az immár két éve tartó aszály a legvalószínűbb ok, különösen a nagyobb növényeknél, amelyeknek a gyökerei a már kiszáradt mélyebb talajrétegekben vannak, és a fölülről történő öntözés mit sem használ.

 4. Paluska Szilvia

  Ezüstfenyőm és erdei fenyőm felső 1/3 része elszáradt levelek lehullottak.MI okozza és megmenthető-e ?

 5. Borgula György

  Üdvözlöm ! Nekem is van két fenyőfeám mik ugyanazzal aproblémával vannak mint amit Ön Leírt!
  Szeretném tudni mi lett a megoldás?

 6. Pap Edina

  Kérnék leírást a talajkörülményekről, az ország mely vidékén lakik, és arról is, hogyan ápolja a növényt. Közeli és távoli képet is kérem, hogy csatoljon.

 7. Kajtár Ádám

  Tisztelt Szakértők!

  Az ezüstfenyőnk tavasztól kezdve hullajtja tűleveleit. Amelyek először bebarnulnak, majd lehullanak. Leveleinek 80% százalékát már elvesztette a fa, a maradék pedig lilásan elszíneződött. Azt szeretném kérdezni, hogy mi lehet ennek oka és talpra állhat-e még a fa?

  Előre is köszönöm: Kajtár Ádám

 8. Pap Edina

  Az aszály és a fagy együttes hatása sok növényben kárt tett, lehet, hogy az ön növénye is ennek az áldozata.

 9. Kun Szilárd

  Én 10 éve ültettem egy ezüst fenyő sort, ami szépen cseperedik, de az egyik idén nem hozott hajtást, pedig az előző évben már kb. 30 cm-es hajtást hozott.
  Mi lehet vele?
  Válaszát előre köszönöm.

 10. Dr. Varga Mária

  Kedves Piroska. A fenyőfélék - az ezüst különösen - nem kívánja az öntözést, különösen a meszes vizet. Tápanyagot sem célszerű adni. Számára a megfelelő környezet megtalálása biztosítja a jó közérzetet. A visszavágott hajtások helyén új hajtás képződésre nem lehet számítani.

 11. Pap Edina

  Kedves Fogarasi úr! Képet kérünk!

 12. Szabó Piroska

  Az ezüst fenyőfám belső gallyai ,barnák és szárazak . Mi okozhatja?Mivel permetezzem ?A talajt öntözöm és műtrágyáztam is.A száraz gallyakat levágtam ,a csonkoknál még mindig nem hoz új ágakat.

  Várom szíves válaszát megköszönve Szabó Piroska

 13. Fogarasi kálmán

  T. szakértő!
  Ezüstfenyőmön gyönyörű piros hajtások jelentek meg, Vajon betegség előjele vagy természetes toboz képződés.(10 éves a fa)
  Egy fenyőfám már elpusztult hasonló jelenség után(50éves fa volt)

 14. Pap Edina

  Mindenképpen ki kell ültetni a fenyőt, edényben nem sokáig bírja.

 15. Pap Edina

  Kedves Korta Károly. A kiszáradás miatt történt. A lucfenyő nem bírja hosszú ideig a lakásban, sdényben tartást. Ki kell ültetni, a károsodott részt visszavágni. http://www.gazdabolt.hu/index.php?content=210

 16. Kovács László

  Röviddel ezelőtt, egy gyönyörü formás gömb ezüst fenyőkön először ágelhalás jelentkezett, majd tömegével kezdett terjedni. A fenyő jelenleg kb 1,2 magas és müanyag tároló edényben van. Mellette még húrom hasonló módon ültetett fenyő ban semmi bajuk nincs. Szeretném megmenteni. Tisztelettel Kovács László

 17. fábián jános

  erre problémára való megoldás engem is érdekelne

 18. Vétek Gábor

  Szaktanácsadó kolléganőnk rövidesen válaszol, addig szíves türelmüket kérjük!

 19. Krisztián

  Tisztelt Szakértők!

  A házunk előtti ezüstfenyőn a tűlevelek illetve ágak pusztulásnak indultak. A levelek eleinte halványbarna árnyalatot vesznek fel, majd lehullanak, és a fa több részén is foltokban terjed a betegség. Az ágakon kártevőt szabad szemmel nem láttam, és a betegség télen is terjedt, így gombás fertőzésre tippelek, de kíváncsi lennék az önök véleményére is. Milyen permetszerrel kezelhető a probléma?

  Válaszukat előre is köszönöm!

  thumb
 20. Kotra Károly

  Kérem segítsen, mostanra minden ág végén elkezdett barnulni. Vizet kap 2 naponta, fényt kap rendesen.